i huvudet på en finnpajsar jänta

å däri finns det mycket att rota i - glädje & skratt - sorg & gråt - allvarligt och lättsamt! Törs du öppna å kika in?

Nytända stjärnor och ansvar

Publicerad 2012-02-15 11:48:29 i Allmänt,

Det kom en bokreakatalog för nån dag sedan. Jag bläddrade litegrann. Kollade in vilka böcker som kunde intressera mig. Det jag märkte var att det är relativt nya böcker som redan reas ut.
Böcker som med dunder och brak släpptes och nu knappt/drygt året senare, reas ut till under halva priset.

Plötsligt undrade jag om jag en dag skulle bläddra i en annan katalog och där se min egen bok reas ut.

Jag tror att denna ständiga ström av nya författare, artister och filmskapare gör att utbudet är för stort för att alla ska få plats. Det är för många stjärnor som tänds så de orkar inte konkurrera med de nya som ständigt föds. Man faller platt som en pannkaka tillbaka till jorden och försvinner in i anonymiteten igen.

Bra eller dåligt? Jag vet inte......Lite sorgligt kan det väl vara känner jag. Det är ändå en människa bakom varje framgångsstjärna som föds. En människa med en dröm, som har jobbat hårt och hoppas kunna förmedla något.

Har man tur så är man något utöver det extra och kan därför få lite extra tid på himlen men de flesta stiger och faller snabbt.

Och så länge en människa har framgång så bärs den framåt av dem som vill sola sig lite i glansen....all vill ta del av den....men när efterfrågan avtar så avviker beundrarna och även de som burit.

Och det beror nog på den strida ström av kreativa människor som skapar på olika sätt. Vi är så många som vill uttrycka oss och så många som lockas att göra det genom löften om kändisskap, kontrakt, pengar osv...

Jag tänker på det nymuntade uttrycket Deckardrottning. Ja tänk att kunna få titulera sig så....eller nä, inte!

Jag gillar inte medias hittepåord. Ord och händelser som de skapar för att få rubriker och sälja mer.
Nakenchock, Troschock, Kupp, Rysskyla, Tyskvärme, Spritfest......ja listan är lång. Det senaste som jag finner väldigt märkligt är när man för några veckor sen i feta rubriker skrev att Snökanonen kommer!!!!!!

???????? Vadå snökanon ??????.......för mig är en snökanon en maskin som fiffigt fixar snö i skidbacken. Men nu skulle det alltså komma en snökanon och liksom begrava Sverige i snö. Och jag väntade och väntade......men kanonen kom inte, jag såg inte ens skymten av den.

Jag är inte alls bekväm i den hets media driver efter rubriker. Media har ett samhällsansvar och ska ju spegla och meddela det som händer omkring oss. Inte skrämma skiten ur oss med varsel om snökanoner! Eller livsfaran i att äta pommes frites och chips, som vi matades med för en tid sen. Vi skulle ju alla dö om vi åt detta.

Ansvar är ett laddat ord. Tycker det blir mer och mer laddat ju äldre jag blir. Ingen vill ta det, kännas vid det. Inte många känner till respekten som man vinner när man tar det till sig.

Igår kunde jag inte blunda längre. Ljuden från lägenheten bredvi började igen och jag sa till Magnus att nu måste vi ringa polisen. Jag fick akut huvudvärk av obehaget och bad honom ringa. Och det vart många turer med alla möjliga poliser. Till slut så kom de i alla fall och Magnus visade dem vilken lägenhet det var och de gick in.

En timme senare ringer de tillbaka till Magnus och meddelar att allt verkade vara i sin ordning hos grannen. De hade åkt därifrån utan att göra något men de sa ändå att om vi hör liknande ljud igen och tydliga rop på hjälp så måste vi ringa dem igen. För det var så att igår när det härjades som värst där inne så hörde Magnus att kvinnan skrek hjälp.

Jag är tacksam över att de inte fann något som verkligen tydde på att det var någon som hölls där mot sin vilja. Men jag vet också hur vanligt det är att kvinnor känner sig så hotade av sina män att de håller tyst när polisen frågar. Men det är ändå polisens sak att avgöra om någon ingripande ska ske.

Jag hoppas innerligt att jag slipper höra ljuden igen.

Nu om en stund ska jag åka till spes. Ta emot anhöriga på vår sedvanliga mötesplats. Jag har preppat mig med medicin idag med. Är trött efter gårdagen hos polisen men har sovit på en sömntablett i natt.

Och i morgon bitti ska jag ringa vårdcentralen och hoppas få en akuttid samma dag. Vill att de tar när och halsodlingar på mig för att se om jag bär nåt. Tydligen kan mykoplasma visa sig så här hos vuxna. Långdragna förkylningar alltså.
Jag behöver bli fri viruset/bakterien som härjar i min kropp för att kunna återfå mitt vanliga hälsotillstånd.

En bra dag önskar jag er...och varför inte ta en funderar på vilket ansvar ni axlar eller undflyr.












Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2012-02-15 11:57:53

Jag har tagit mitt ansvar idag. Mitt köksansvar alltså, vi har köksvecka på jobbet och imorse plockade jag ur diskmaskinen! Nu är det bara resten kvar... hi hi

Postat av: Annika

Publicerad 2012-02-15 12:41:53

:-) SUPER!!! ansvar e bra om så bara att plocka ur diskmaskinen...ha ha

Postat av: Jeanette Saari Norlock

Publicerad 2012-02-15 16:27:04

Jag lägger mig till skaran som tagit mitt lilla ansvar idag. Kag tömde också diskmaskinen i morse och städade köket INNAN Jag tog alla barnen till skolan.

Det ni, händer inte ofta.

Det var sen start i skolan idag så Jag hade fem barn här som behövde vara någonstans mednas mammorna och papporna var på jobbet.

Full rulle i huset med kurra gömma (vilket konstigt ord det är, Annika, det kan du blogga om nångång), och frukost till många.

Får mig att längta efter att ha ett fullt hus varje dag.

Jag tar alltid mitt ansvar på större allvar och jobbar hårdare om Jag har ett fullt hus, många bollar i luften.

Nu blir det mycket roligare att vara hemma idag, och att laga middag, för att Jag slipper ta hand om frukpost disken på sena eftermiddagen som så ofta annars.

Postat av: Annica

Publicerad 2012-02-15 21:45:01

Hoppas de hittar något. ;)

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Annika

Inget flashigt yrke eller utbildning - bara tagit mig igenom den sk hårda skolan i livet och står fortfarande med bägge fötterna på jorden. Tituleras som sjukpensionär 50 år ung efter lång tids sjukdom och ovanliga diagnoser, Castlemans sjukdom som gav mig en apelsinstor tumör i ena lungsäcken. På det en immunbrist som i sin tur gav mig en inflammation på hjärnstammen. Och sju år senare så kom en inflammation på synnerven i höger öga och diagnosen var ett faktum. Jag har Multipel Sklersos, MS Detta har styrt mitt liv i en helt annan riktning än vad jag hade tänkt mig. Lever idag med ett neurologiskt funktionshinder som innebär svår fatigue, utmattning, neurogena smärtor, kognitiva problem och en försvagad vänster kroppshalva. Har även hittat vägen ut ur mina livskriser med depressioner och destruktivt tänkande och är numera "nykter depressiv". Har alltså ett bättre liv och är lyckligare än någonsin trots min "skitkropp" ;-)

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela