i huvudet på en finnpajsar jänta

å däri finns det mycket att rota i - glädje & skratt - sorg & gråt - allvarligt och lättsamt! Törs du öppna å kika in?

Obehaglig granne

Publicerad 2012-02-14 09:41:12 i Allmänt,

Jag visste att jag skulle få vakna tidigt idag och troligen till att telefonen ringer. Men Magnus dotter jennifer hann före då hon sände ett sms till mig kvart över sju. Hon ville jag skulle ge hennes pappa en kram och puss på kinden från henne, idag.
Och det tänker jag såklart göra  :-)

En kvart senare kom telefonsamtalet jag väntat på. Bovärden här där jag bor, ringde efter ök igår.
Jag hade inte hunnit somna om sen smset men att sätta sig upp, harkla sig lite och förbereda sig för att prata utan att låta alldeles för "tagen på sängen" tog sin lilla tid så många signaler gick innan jag svarade.

Eller signaler å signaler förresten....min telefon spelar Svansjön när det ringer....I like!!!

Nåväl bovärden sa att jag hade något jag ville prata om och undrade vad det var.

Och det är nu det svåra börjar. Det svåra att förklara. Jag ska göra ett försök....

Alla hör vi väl våra grannar ibland, ja om man bor i flerfamiljshus alltså. Och jag de senaste månaderna börjat höra ljud från lägenheten intill. Jag vet inte vem som bor där för den tillhör porten bredvid som som jag skrev nyligen så har man inte tillträde till andra portar än ens egen. Jag har aldrig sett människan ens.

Men ljuden då.....jo det är högljuda kvävda gråt och skrik, gnyenden. Första gången trodde jag att någon bara grät. Sen återkom ljuden och jag la t.o.m örat mot väggen och då hör det tydligare. Fast ibland behöver jag inte ens det för det ekar i mitt vardagsrum ändå.

Genom uteslutningsmetoden så har jag förstått att det är "sexljud" det handlar om. Det obehagliga är att jag inte vet om denna kvinna frivilligt deltar eller om det är en film eller om det är en sadistisk lek.

Och det spelar ingen roll om det är dag eller natt, vardag eller helg. De återkommer hela tiden. Det är helt ok för mig om det nu sitter en man där bakom min vägg och ser på porrfilm. Det störs jag inte av. Det märkliga är bara att jag ALDRIG hör något annat tvprogram eller filmljud. ALDRIG....så att det är teven känns inte helt rätt.

Det som jag inte känner är ok är att jag inte vet om kvinnan frivilligt deltar. För de ljud och skrik hon utstöter och som ALLTID avslutas med högljudd och snyftande gråt...de känns inte normala. Jag hör hur folk går omkring där inne samtidigt.
Jag har sett vanlig porrfilm och detta är inte vanlig porrfilm om det nu är en film. I vanlig film är det alltid nån slags utländsk dialog och musik. Och det finns inte tillstymmelse till det i det som hörs inifrån grannen.

Igår när jag sitter vid datorn i rummet intill vardagsrummet, jag har musik på och då sätter det igång. Jag stänger av musiken och det låter som om någon är i vardagsrummet. men det kommer alltså från grannen. Kvinnan skriker och gråter. Det är kvävda rop som om munnen var förbunden och hon snyftar och gråter.

Jag går ut i rummet och då får jag nog och ringer till Svenska bostäder. Berättar som det är och säger att jag inte vet vad jag ska göra. Säger att jag kan inte ignorera det om det skulle vara så att en människa därinne hålls mot sin vilja eller får utstå detta mot sin vilja.
När människor ligger med varandra så brukar det låta annoslunda. Även om det är en våldsam lek. Man brukar höra positiva ljud på slutet. Att gråta skrikandes och snyfta högljutt låter inte positivt.

Jag har funderat på att ringa polisen och spela "dum". Säga att det låter som om någon blir misshandlad så att de får gå in och i bästa fall hittar de en ensam kille framför teven med byxorna nere. Då vet jag iaf att ingen hålls och utsätts mot sin vilja vägg i vägg med mig.

Min bovärd skulle i alla fall vara lite extra vaksam och gå in i porten och lyssna själv nån gång varje dag. Han tackade för att jag ringt men jag tror inte att det händer nåt från deras sida. Det får nog bli polisen nästa gång.

Jag vet att de flesta tänker att det säkert inte är nåt men faktum är att bakom väggarna hemma hos "vanliga" människor pågår ibland de värsta sakerna. Och trafficing och kidnappning av kvinnor och barn från öst sker om inte dagligen, ändå ofta. Och dessutom så har vår granne tejpat aluminiumfolie över sina fönster och gardinerna är alltid fördragna. Bara det utgör ju en undran om vad man sysslar med därinne.

Nu ska jag andas lite och skaka av mig den obehagliga känslan. Kanske jag förresten ska ta tillfället i akt och prata med en polis idag.
Jag ska nämligen åka in till Kronobergshäktet....eller kontorsdelen. Huvudbyggnaden.

Mamma och jag har fått en timme av en grupp polisers tid. Att prata med dem och berätta om hur viktigt det första bemötandet är när de kommer med bud om anhörigs självmord.
Tack vare spes och min mammas möten med polisen så kommer Spes i Stockholms, visitkort ligga i varenda radiobil i Stockholm. Så att de kan lämna info om att vi finns direkt vid första mötet.

Dessa möten brukar uppskattas enormt av polispersonal. De får information och berättelser från oss som själva har drabbats av självmord. Vi får om och om igen på våra anhörigträffar, höra om hur illa polisen skötte det hela. Hur de inte tänkte på viktiga saker eller hur de inte förstod hur annorlunda ett självmordsdödsbud är mot ett annat dödsbud.

Nu har poliserna vi ska träffa, utbildning så det blir kanske inte tillfälle att tala om detta andra.

Dusch och frukost står härnäst på vad jag ska göra innan jag åker. Nyss ringde Magnus och frågade om han skulle hämta mig vid tunnelbanan i stan och köra upp mig till Polishuset, och det blev jag ju såklart jätteglad för.
Jag behöver minsta möjliga rörelse idag eftersom jag fortfarande är så dålig. Alla chanser till vila är välkomna och så får jag ju såklart några pussar som stärker också  :-)

Ha en bra dag alla Ni!

Kommentarer

Postat av: Laila

Publicerad 2012-02-14 11:39:59

Va bra att ni får komma och prata och förklara för poliserna om hur viktigt det första bemötandet är. Vårt möte då begravningsbyrån kom var hemsk så be att få prata med den yrkeskåren också.



Hemska tanke med de ljud du hör....

Kramen

Postat av: Anonym

Publicerad 2012-02-14 16:48:07

ring polisen nästa gång!! hellre vara säker än osäker

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Annika

Inget flashigt yrke eller utbildning - bara tagit mig igenom den sk hårda skolan i livet och står fortfarande med bägge fötterna på jorden. Tituleras som sjukpensionär 50 år ung efter lång tids sjukdom och ovanliga diagnoser, Castlemans sjukdom som gav mig en apelsinstor tumör i ena lungsäcken. På det en immunbrist som i sin tur gav mig en inflammation på hjärnstammen. Och sju år senare så kom en inflammation på synnerven i höger öga och diagnosen var ett faktum. Jag har Multipel Sklersos, MS Detta har styrt mitt liv i en helt annan riktning än vad jag hade tänkt mig. Lever idag med ett neurologiskt funktionshinder som innebär svår fatigue, utmattning, neurogena smärtor, kognitiva problem och en försvagad vänster kroppshalva. Har även hittat vägen ut ur mina livskriser med depressioner och destruktivt tänkande och är numera "nykter depressiv". Har alltså ett bättre liv och är lyckligare än någonsin trots min "skitkropp" ;-)

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela