i huvudet på en finnpajsar jänta

å däri finns det mycket att rota i - glädje & skratt - sorg & gråt - allvarligt och lättsamt! Törs du öppna å kika in?

Lägenhetsbyte?...hoppas hoppas hoppas!!!

Publicerad 2011-09-25 09:04:39 i Allmänt,

Det är söndagmorgon, jag vaknade halv åtta och har druckit ett par koppar te och uppdaterat mig lite på fb.
Magnus sover ännu, han satt uppe och tittade på en film i går medans jag var så trött att jag gick och la mig.

Vi hade en lång dag igår. Som vanligt så vaknar jag tidigt och drack mitt morgonte i sängen vid åtta. Sen steg jag upp och duschade och gjorde ett blomsterarrangemang till våra middagsvärdar för kvällen. Samtidigt löste jag melodikrysset och när det var klart var också blommorna klara och jag kunde klä på mig och så for vi till Kungsängen.

Vi skulle titta på en lägenhet. Vi var lite tidiga så vi tog en sväng i centrum först. Centrum och centrum förresten....två matbutiker, system och apotek, ett par matställen och.......ja sen var det nog inget mer  ;-)  Men det passar oss perfekt. Stilla och lugn och ro. Lite folk gjorde i alla fall ärenden och mataffärerna såg trevliga ut. Restaurangerna har jag googlat på och de verkar ha en hel del att erbjuda både i matväg och nattklubb...om man nu vill gå ut på lokal.

Det viktigaste tycker jag är att ett matställe i en förort är rent och fräscht, att det luktar gott, inte gammalt fett och pizza/korv. Golden Cave, såg både trevligt ut och hade en bra meny och det gillar jag för det innebär att man kan gå ner en helgkväll och äta lite och dricka ett glas öl utan att behöva trängas med de lokala gänget som hänger på låset så snart de öppnat. Absolut inga fördomar mot alkoholister men om jag vill äta en bit mat så föredrar jag att göra det utan att det gapas högljutt och jag vill slippa att man sätter sig hos mig och ska "prata". Jag vill även själv kunna gå dit och äta en sallad eller ta mina barn med mig utan att det känna schavigt och att de tycker det är obehagligt med fullisarna.

Nåväl, på slaget tolv mötte vi upp henne som skulle visa oss lägenheten.
Vi har ju länge sökt ett bytesobjekt eftersom vi vill lämna Vällingby med all trafik och pga det planerade bygget.
Vi har haft ett önskemål om en lgh på nedre botten så det är uteplats. Och vi hade ju ett jättefint byte på gång med en lgh i Bro, men där drog en av parterna sig ur.

Så dök denna i Kungsängen upp. Den ligger inte på nedre botten utan sex trappor upp, fast man kommer in på tredje våningen då det är ett souterränghus så masknivån är olika beroende på var man tittar ut.

Återvändsgata och villaområdet alldeles intill, massor av grönt och lummig vegatation. Just så som jag vill ha för jag vill se naturen och se träd utanför fönstret.

Lägenheten är sju kvm större än den vi har nu och den är väldigt trevligt planerad. Balkongen ligger i en vinkel av huset och inglasad. Sol under några timmar på morgonen/fm och sen är den skönt skuggig, vilket passar mig utmärk eftersom jag ej annars kan vistas på den. Och stor är den. Vi har två stora nu men de är smala och svårmöblerade. På denna får det med lätthet plats en sooffgrupp i konstrotting. Och så får man grilla med elgrill på balkongen oxå  :-)

Härligt är oxå att vardagsrummet är så stort att vi kan ha matsalsbord, vilket underlättar rejält så närmaste familjen är stor och bara ett vanligt kalas innebär sexton gäster.

Vi fastnade för denna lägenhet och även om det nu inte var det vi sökte först så har den andra plus och den får bli ett delmål på vägen mot min stuga på landet.

Inget byte är givetvis klart än. På tisdag ska den sista visningen ske och det är killen som har denna i Kungsängen som ska titta på den han är intresserad av, i Göteborg, för det är där han bor och jobbar nu. Och han är angelägen om att ett byte sker då han fn bor på luftmadrass. Göteborgaren som äger den var hos oss och tittade i tisdags och blev förtjust och vill bo här.

Så ni förstår kanske att tummar och tår hålls så att det löper fullt ut nu. 

Kungsängen passar även bra för det tar lika lång tid därifrån som där vi bor nu att ta sig till city med kommunala medel, så det blir ingen skillnad. Magnus kan åka pendeln till jobbet, det tar såklart lite längre tid än det gör idag men inte mer än 30 minuter från dörr till dörr. Och för Kajsas del så blir det 5-10 min längre skolväg men inte fler byten. Dessutom ska hon opereras nu innan jul och blir hemma en tid från skolan och på vårterminen ska hon vara ute på praktik större delen och då anpassar vi praktikplatsen efter var hon bor såklart.
Både Martin och Kajsa är positiva till en flytt och det känns bra.

Vi avslutade gårdagen med att besöka våra vänner Liza och Svenne och äta en god Paella hos dem. Tack! En rolig och trevlig kväll men som vanligt så var jag dödstrött efter dagens aktiviteter och la mig tidigt.

Idag ska ska jag försöka orka dansa lite och efter det åker vi hem till familjen i Trångsund för att pussa lite på dem. Vi äter middag och så spelar vi BingoLotto. Det ser jag fram emot för det är ett bra tag sen vi sågs....första helgen i september faktiskt och det är för lång tid att inte se David på. Det händer ju så mycket i hans utvecklig nu. Och fort går det.

Nu har klockan blivit nio och jag ska gå och pussa på min man lite, se om han är redo att stiga upp.

Önskar er en bra söndag alla!






 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Annika

Inget flashigt yrke eller utbildning - bara tagit mig igenom den sk hårda skolan i livet och står fortfarande med bägge fötterna på jorden. Tituleras som sjukpensionär 50 år ung efter lång tids sjukdom och ovanliga diagnoser, Castlemans sjukdom som gav mig en apelsinstor tumör i ena lungsäcken. På det en immunbrist som i sin tur gav mig en inflammation på hjärnstammen. Och sju år senare så kom en inflammation på synnerven i höger öga och diagnosen var ett faktum. Jag har Multipel Sklersos, MS Detta har styrt mitt liv i en helt annan riktning än vad jag hade tänkt mig. Lever idag med ett neurologiskt funktionshinder som innebär svår fatigue, utmattning, neurogena smärtor, kognitiva problem och en försvagad vänster kroppshalva. Har även hittat vägen ut ur mina livskriser med depressioner och destruktivt tänkande och är numera "nykter depressiv". Har alltså ett bättre liv och är lyckligare än någonsin trots min "skitkropp" ;-)

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela