i huvudet på en finnpajsar jänta

å däri finns det mycket att rota i - glädje & skratt - sorg & gråt - allvarligt och lättsamt! Törs du öppna å kika in?

Förlamande dag

Publicerad 2011-09-07 21:39:51 i Allmänt,

Jag har varit som förlamad idag. Gjort allt på rutin eller gjort absolut ingenting. Ibland har Magnus frågat vad jag tänker på, det är när jag sitter och stirrar framför mig med tom blick. När jag ska svara honom så har jag inget svar att ge. För jag vet inte vad jag tänker. Jag är tom i huvudet samtidigt som tusen tankar svischar fram och tillbaka.

Jag har varit fullständigt orkeslös. Haft svårt att stå och gå på benen. Satt och tittade på mitt favoritprogram, Bonde säker fru...och jag grät till allt. Jag grät när vinjetten till programmet började. Jag har gråtit till nyheterna om det kraschade planet och alla omkomna.

Magnus undrade om han skulle följa med mig i morgon. Jag var frestad att säga ja. För jag vet hur jobbigt det kommer att vara att gå iväg och vänta ensam. Men jag svarade att jag är stor flicka nu och jag har väntat och tagit emot så många besked ensam så jag är van.

Egentligen vill jag ju att han ska vara med mig eftersom jag är rädd och ledsen.

Jag vet att Kajsa har märkt att något inte är som vanligt med mig. Men hon frågar inte. Hon förstår att det är nåt för jag bad henne att inte läsa mitt inlägg i bloggen.

Hon läser ibland men när jag vet att det jag skrivit kommer vara jobbigt för henne att bära, då säger jag att hon inte ska läsa och hon litar på mig och avstår.
Hon vet att det handlar om hur jag mår och att hon mår bättre av att jag försäkrar henne att jag klarar mig och har Magnus till hjälp.

Kan verka konstigt kanske men hon har tillräckligt och det är för tungt för henne att bära att jag inte mår bra.

Jag ska lägga mig nu, försöka sova och hålla mina rädslor borta.

Tack Laila och Tack Jeanette för att Ni har skrivit idag. Det har betytt mycket och jag tar tacksamt emot dina tankar och kramar om styrka Laila.

Ingenstans känns ensamheten så stor som när man är rädd och väntar.

Nu ikväll vågade jag känna efter på bröstet igen. Och den var kvar. Ibland har det känts som om jag drömt allt och just innan jag kände så var jag säker på att den inte skulle finnas där. Jag var beredd att dra en lättnadens suck.....men den sucken ändrade riktning och blev en suck av visshet och skräck. Knölen var kvar. Lika hård och orubblig som igår.

Jag tycker inte om att befinna mig där jag är nu. I detta tomrum. Som att allt stannar upp igen. Jag ser på klockan att tiden går men jag är som bredvid allt som sker.

Jag tycker inte om att känna som jag gör idag. Uppgivenhet, ledsamhet och rädsla. Jag tycker inte om att jag måste jobba så mycket med att hålla tankarna borta. Jag blir så trött av det.

Tack i alla fall för den här dagen. Den var min.

Tack Laila och tack Jeanette....






Kommentarer

Postat av: Ludmilla

Publicerad 2011-09-07 21:47:56

Jag skickar en varm och stärkande kram och hoppas att energiförrådet fylls på en aning under natten!

Postat av: Annika

Publicerad 2011-09-08 08:38:13

Tack Ludmilla...jag har fått några timmars sömn i natt, oroligt men dock lite sömn. Idag försöker jag att inte tänka alls. Känner bara att jag måste hålla alla tankar på detta så långt ifrån mig som möjligt för annars så kan jag inte öppna dörren och gå härifrån.

Det finns ju såklart tankar av förnuft som blandas med alla andra känslor.

Tankar där jag säger till mig på skarpen att det inte finns utrymme för att panika nu innan jag vet något och tankar på att detta måste göras och tas tag i, i tid.



Jag vet att du vet vad jag menar. Kram

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Annika

Inget flashigt yrke eller utbildning - bara tagit mig igenom den sk hårda skolan i livet och står fortfarande med bägge fötterna på jorden. Tituleras som sjukpensionär 50 år ung efter lång tids sjukdom och ovanliga diagnoser, Castlemans sjukdom som gav mig en apelsinstor tumör i ena lungsäcken. På det en immunbrist som i sin tur gav mig en inflammation på hjärnstammen. Och sju år senare så kom en inflammation på synnerven i höger öga och diagnosen var ett faktum. Jag har Multipel Sklersos, MS Detta har styrt mitt liv i en helt annan riktning än vad jag hade tänkt mig. Lever idag med ett neurologiskt funktionshinder som innebär svår fatigue, utmattning, neurogena smärtor, kognitiva problem och en försvagad vänster kroppshalva. Har även hittat vägen ut ur mina livskriser med depressioner och destruktivt tänkande och är numera "nykter depressiv". Har alltså ett bättre liv och är lyckligare än någonsin trots min "skitkropp" ;-)

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela