i huvudet på en finnpajsar jänta

å däri finns det mycket att rota i - glädje & skratt - sorg & gråt - allvarligt och lättsamt! Törs du öppna å kika in?

Kommentarsvar

Publicerad 2011-03-15 12:39:38 i Allmänt,

Tack Laila och Tack S för kramar och omtanke om mig.

Som du Laila skriver så är tacksamhet något som vi alla bör känna då vi tittar på de liv vi har och på allt som vi kan göra. Jag är så glad och tacksam över att jag ändå kan göra allt som jag kan. Och det viktigaste av allt...jag kan kommunicera, ge kärlek och ta emot kärlek. Jag har min hjärna i behåll och kan uttrycka mig. Jag är fri på det sättet och även om jag är i behov av andra människor hjälp så är jag fri i mitt sinne och är här både kroppsligt och vid fullt medvetande hos min familj.

Jag har kvar mina minnen, de allra flesta faktiskt även om mycket är glömt från de senaste sex åren. Jag har glädjen över livet i behåll och trots att jag idag, just nu sitter med värk i kroppen och minnet av söndagkvällen är allt annat än behaglig så är jag så glad över att jag kan sitta här och skriva och vara en del av livet. Jag är glad över att jag känner hopp inför framtiden och vet att jag kommer kunna dansa på torsdag om jag bara vilar tills dess.

Och just så är det Laila....när man dansar är alla glada. Man är mitt bland människor som gör det som de tycker om och goda energier omgärdar en. Kan inte kännas annat än lyckligt då :-)

Och S....i kramkön hoppas jag att du alltid står :-) det var allt läskigt i söndags och väldigt overkligt att uppleva denna situation i mitt eget sovrum, sånt ser man ju bara på teve annars. Även jobbigt att så tydligt kastas tillbaka till mina gamla minnen och upplevelser på neuroavd. Så tydligt blir det att jag är sjuk. Jag lyckas lura mig själv ibland men det går inte när det visar sig så konkret. Tröttheten är ju en ständig förljeslagare numera så den är jag van vid, men inte vid detta riktigt ännu.
Det är märkligt egentligen vad man är anpassningsbar och hur lätt man vänjer sig vid ett tillstånd.

Vi har sol idag och härliga plusgrader, om än få. Jag ska ta mig en promenad och njuta lite av vädret och känna av hur kroppen känns. Det kan vara svårt att avgöra när jag bara är hemma och inomhus. När jag promenerar ute så får jag liksom en check på hur jag mår och vad jag orkar.

En skön, bra och frisk dag önskar jag er alla.




Kommentarer

Postat av: Laila

Publicerad 2011-03-16 20:02:44

Våren är för underbar därför hoppas jag du kom ut på en stärkande promenad i den härliga vårsolen. Kramis

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Annika

Inget flashigt yrke eller utbildning - bara tagit mig igenom den sk hårda skolan i livet och står fortfarande med bägge fötterna på jorden. Tituleras som sjukpensionär 50 år ung efter lång tids sjukdom och ovanliga diagnoser, Castlemans sjukdom som gav mig en apelsinstor tumör i ena lungsäcken. På det en immunbrist som i sin tur gav mig en inflammation på hjärnstammen. Och sju år senare så kom en inflammation på synnerven i höger öga och diagnosen var ett faktum. Jag har Multipel Sklersos, MS Detta har styrt mitt liv i en helt annan riktning än vad jag hade tänkt mig. Lever idag med ett neurologiskt funktionshinder som innebär svår fatigue, utmattning, neurogena smärtor, kognitiva problem och en försvagad vänster kroppshalva. Har även hittat vägen ut ur mina livskriser med depressioner och destruktivt tänkande och är numera "nykter depressiv". Har alltså ett bättre liv och är lyckligare än någonsin trots min "skitkropp" ;-)

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela