i huvudet på en finnpajsar jänta

å däri finns det mycket att rota i - glädje & skratt - sorg & gråt - allvarligt och lättsamt! Törs du öppna å kika in?

Hemligheten

Publicerad 2011-06-15 10:36:55 i Allmänt,

Jag har ju väntat på att danslistan för kvällens dans i Trångsund, ska komma upp på arrangörernas hemsida och ganska sent igår kväll så kom den äntligen.
Med spänning klickade jag på länken och skulle äntligen få se vilka danser och vilken musik som skulle spelas. Mina mungipor som pekat uppåt gled genast ner och munnen formades till en fågelholk.

Av listans kanske 20-30 danser så kan jag en (1) dans och känner igen två till tre stycken men de kan jag inte. Har bara sett dem dansas.
Givetvis brukar de ha alternativa danser så man delar av dansgolvet och många kan dansa olika danser fast till samma låt.

Nåväl, jag kände i alla fall igen en dans som heter Chill Factor. Musiken är jättebra tycker jag och dansen som jag såg på kryssningen vi var på i våras, den såg jättekul ut.

Så jag letar upp den på youtube, hittar en video med både dans och demo och walk thrue. Jättefiffigt är det för då går de igenom stegen långsamt och man har en chans att lära sig.
Så en timme igårkväll tillbringade jag flängandes framör datorn. Men banne mig om det inte gjorde susen för i morse när jag slog på samma video igen så hade hälften fastnat  :-))

Och det är inte så konstigt att jag, trots mitt "skryt" om att jag lärt mig över 30 danser på två terminer, ändå inte kan mer än en på kvällens lista. Jag tror inte att jag överdriver när jag säger att det finns tusentals linedanser världen över. Och inte ens klubbarna här i stan lär sig samma sorts danser. Man har sina favoriter och plockar in en ny då och då. För nya danser skapas hela tiden. Om en låt på radio blir populär så dröjer det inte mer än fjorton dar och så har nån någonstans gjort en dans och så sprids den ända hit till Vällingby på ett ögonblick via internet. För ett par veckor sen hade en ny dans kommit till den riktigt bra låten, Rolling in the deep. Och den låten är en färsking.

Jag blev i alla fall lite trött efter dansandet och la mig med en bok. På mitt sängbord har boken The Secret legat ganska länge. Jag fick den i present och har bläddrat i den då och då men inte börjat läsa den från sida ett.

Men nu tog jag den alltså och kan bara säga att jag ångrar att jag inte börjat tidigare. Den befäste alla mina  övertygelser som jag redan har. Det simpla i att vi är vad vi tänker. Absolut varken mer eller mindre.
Det blir alltid som vi tänkt. För vi skapar hela tiden med våra tankar. Det vi fokuserar på, det växer. Om vi hela tiden tänker att vi är olyckliga, har ett miserabelt liv och är missnöjda...ja då blir det inget annat än så.

Tänker vi däremot att vi är lyckliga, mår bra och att vi är tillfreds, ja då blir vi det. Så enkelt som att om du tänker negativt så blir livet så och om du tänker positivt så får du den effekten istället. Vi kan aldrig sluta tänka för tanken finns hela tiden. Men vi kan lära oss att byta ut de negativa tankarna till positiva tankar.
Tänker vi att detta går aldrig, om något vi ska göra, nä då går det inte heller. Tänker vi tvärtom, att detta kommer att fungera, ja då blir det så.

Fråga bara varje framgångsrik världsstjärna i idrott vad denne tänker på. Knappast att nä jag kan nog inte hoppa så där högt eller springa sådär fort. Nä istället tänker de att de kan, de visualiserar det de ska göra och de ser sig själv göra det innan det ens har hänt.
Likadant med framstående musiker. De människor vi beundrar får ofta frågan om när de började, när de visste vad de ville bli. Och alla svarar att det har de vetat hela tiden, de hade sin dröm om att bli världsbäst och den drömmen och de tankarna tog dem dit.

De är alla helt vanliga människor och de har tänkt positivt istället för negativt. Deras attityd i livet har varit att aldrig ge upp och de når sitt mål.

Och vad gör vi....jo vi avundas dem deras framgång, deras pengar, deras kändisskap....vi avundas dem allt och tycker att det är orättvist att nån liten bonnapöjk från en avkrok kunde lyckas så bra när man själv inte gjort det.

Alla har vi faktiskt samma förutsättningar i livet. Jo även den som kommer från sämre förhållanden, kanske växer upp med våld och missbruk, övergrepp. Även det barnet har samma förutsättningar att bli sin dröm.
Titta på dem som överlevde koncentrationslägren och som såg sina familjemedlemmar dödas. De förlorade precis allt - familjen, hemmet, tryggheten, arbete.... men något som de aldrig kunde ta ifrån dem, det var deras tankar och drömmar. Hur många av dem har inte skapat sig nya liv och är lyckliga idag och vittnar om hur hoppet och beslutsamheten om att hur mycket de än tog så kunde de aldrig ta deras tankar och integritet, människorvärdet.

Alla har vi väl sett tvprogrammet med Anna Skipper - Du är vad du äter.
Vi sitter i tvsoffan och tycker det är självklart att när man stoppar i sig all denna skräpmat så borde man ju förstå att man går upp i vikt och blir tjock.

Anna visar även konkret hur mycket skräp dessa människor som valt att delta, äter på en vecka. De häpnas och fattar knappt att det är sant. Men allihop inser där och då att det är inte så konstigt att de väger och mår som de gör.

Vad gör vi? jo vi matar våra liv med negativ skräp. Vi vältrar oss i det som stjäl energi och gör oss olyckliga och fattar inte varför vi inte lyckas. Vi avundas de som vi tycker har det bättre och bestämmer oss för att, inte beundra och försöka nå samma mål, nä vi bestämmer oss för att förakta. Vara avundsjuka.
Vi säger att det inte ens är någon idé att tänka positivt för allt är så dåligt ändå.

Men allt spelar roll. Allt gör skillnad. Precis som för den som vill gå ner i vikt. Om den personen avstår en bulle och istället går en promenad så gör det skillnad. Allt man avstår gör skillnad.

Om jag som tänker negativt bara förändrar en enda tanke så gör det skillnad. Om jag flyttar fokus från det som upptar alla mina dagar, bara en kort stund så mår jag bättre.

Det fanns en tid som jag mådde väldigt dåligt. Det var innan jag blev sjuk. Jag lät detta ta upp all min tid. Jag tänkte på det hela tiden och försökte lösa det som var mitt problem. Resultatet blev att jag aldrig fick ro. Trots att jag varje morgon återkom till samma problem så löste det sig aldrig.

Så läste jag någonstans hur detta ältande gör oss sjuka och jag fick ett konkret tips.

När denna tanke dök upp, mitt problem alltså. Så ställde jag mig själv frågan. Kan jag lösa detta NU? Och det kunde jag inte. Alltså så skulle jag släppa den tanken och när den dök upp igen så skulle jag ställa samma fråga igen.
Istället skulle jag fokusera på något som jag visste att jag tyckte om. Jag cyklade till mitt jobb varje dag och passerade en allé med lönnar. Detta var på hösten och träden fullkomligen sprakade i gult, rött och orange. Jag älskar hösten men allt detta gick mig förbi.

Så jag lyfte blicken istället och tittade på lönnarna. Jag påmindes om hur lycklig dessa färger brukade göra mig. Jag sa till mig själv att även om jag har massa problem nu och även om jag inte kan lösa dem nu. Så kan jag ändå titta på de här vackra träden och låta dem få mig att må gott. Problemen blir varken större eller mindre om jag släpper fokus på dem för en kort stund.

Det som hände var att jag längtade till denna allé då jag fick passera den två gånger varje dag. Jag satte hela mitt fokus på att njuta av dem och synen som förändrades då löven sakta föll till marken. Jag tänkte och kände positivitet och det resulterade i att jag mådde bättre. Jag kände det inte som att problemen var så stora längre. Den positiva känslan gav mig kraft att lösa problemen och snart var de borta.

Och inget magiskt hade hänt. Ingen hade löst dem åt mig. De hade inte blivit mindre. Utan skillnaden var bara att jag var mer positiv.

Och det som är det mest fantastiska i detta är att man inte behöver tro på det. Man behöver bara bestämma sig för att prova och sen göra det. Om man nu mår väldigt dåligt så borde man ju vilja må bättre och försöka nå dit. Och om någon nu säger att detta knep hjälper så borde man ju prova.

Vi sitter ju inte hos doktorn och ifråga sätter han ordination av medicin och tänker att nä det är ingen idé att äta antibiotika, för det kommer ändå inte att hjälpa mig. 

Vill man ha förändring så måste man faktiskt ta ett första steg och prova även det man kanske inte tror på.

Om man bara bestämmer sig för att mota bort de negativa tankarna när de kommer och ersätta dem med något som man vet gör en glad. För alla har vi faktiskt något som vi tycker om. Ens hund kanske, barnen, en rolig film att tänka på, sina vänner eller vad man tycker om att göra.....då kommer tankarna på det leda dig ifrån det negativa och ta överhanden. För positiva tankar är starkare än de negativa, bara de får råda. 


Så tänk på det du vill ha istället för det du inte vill ha. För du drar till dig allt det du tänker på. Som en magnet. 

Nu ska jag dansa vidare! So long....







 

Kommentarer

Postat av: Anonym

Publicerad 2011-06-16 15:59:22

true true....

Vi är vad vi tänker. Vi får i livet det vi förtjänar, ord som säkert upprör många. "Vad vi förtjänar" har en sådan negativ klang. Ingen förtjänar väl att må dåligt.....

Men ändock, vi lever oftast upp till våra tankar, tänker du att du är lite värd så får du vad du förtjänar, i den mening att du inte strävar efter det allra bästa för dig själv.

Tänker du tvärtom att du har samma värde som alla andra och att du förtjänar lika mycket, eller det allra bästa så är detta också vad du kommer att sträva efter, och i tur så småning om uppnå.

Vi är vad vi tänker, vi får vad vi förtjänar.



Jag tror Dessutom att det finns ytterligare ett lager, en annan nivå, kanske, som påverkar oss.

I det fysika livet och inte bara i tanken. Jag tror att man genom att leva i det negativa, att inte finna hopp och glädje, att inte kunna se det positiva som finns, att all den negativa energin och tankarna gör oss sjuka.

Är detta då psykosomatiska besvär eller blir din fysiska kropp helt enkelt sjuk till slut? Attakerar den sig själv?

Ord som säker också kan uppröra, ingen väljer väl att få cancer eller diabetes säger man då.

Klart att ingen gör.

Men om underverk kan ske, om positiva tankar och naturliga resurser kan läka, kan då inte då också de negativa tankarna och energin göra kroppen sjuk?

Värt att tänka på

Postat av: Annika

Publicerad 2011-06-16 18:06:33

Jag håller med dig Anonym. Och det är nog hårt för många att "få höra" att deras liv är skapat av dem själva då de mår dåligt. Man vill ju helst att det ska vara någon annas fel.

Självklart väljer man inte att bli sjuk eller drabbas av olycka men jag tror också som du att negativitet kan göra en människa fysiskt sjuk. Precis som sorg kan ta sig i fysiska uttryck och det tycker man inte är så konstigt. Kropp och själ är en och samma enhet och bägge påverkar varandra.





Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Annika

Inget flashigt yrke eller utbildning - bara tagit mig igenom den sk hårda skolan i livet och står fortfarande med bägge fötterna på jorden. Tituleras som sjukpensionär 50 år ung efter lång tids sjukdom och ovanliga diagnoser, Castlemans sjukdom som gav mig en apelsinstor tumör i ena lungsäcken. På det en immunbrist som i sin tur gav mig en inflammation på hjärnstammen. Och sju år senare så kom en inflammation på synnerven i höger öga och diagnosen var ett faktum. Jag har Multipel Sklersos, MS Detta har styrt mitt liv i en helt annan riktning än vad jag hade tänkt mig. Lever idag med ett neurologiskt funktionshinder som innebär svår fatigue, utmattning, neurogena smärtor, kognitiva problem och en försvagad vänster kroppshalva. Har även hittat vägen ut ur mina livskriser med depressioner och destruktivt tänkande och är numera "nykter depressiv". Har alltså ett bättre liv och är lyckligare än någonsin trots min "skitkropp" ;-)

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela