i huvudet på en finnpajsar jänta

å däri finns det mycket att rota i - glädje & skratt - sorg & gråt - allvarligt och lättsamt! Törs du öppna å kika in?

Måndag förmiddag....början på något nytt

Publicerad 2011-08-15 10:57:24 i Allmänt,

Jag vaknade av att Magnus gick upp, sängen gungade till och balkongdörren slog när han gick ut och tog sin morgoncigg.

Sen kom han in å sa att han åker och skaffar ett jobb nu.....ja bra mumlade jag, kom inte hem utan.

Å det gjorde han inte...ja han är inte hemma än men han ringde å på frågan hur det hade gått, svarade han att han hade fått en adress som han var på väg till.

Men vadå, jag fattade inget alls. Hade Lundgrens skickat honom vidare, ville de inte ha honom???

Jag ska till Grolls, sa han. Vad gör de då, tänkte jag.

Han skulle hämta arbetskläder visade det sig. En helt ny mundering med nytryckt logga å allt. Och i morgon kvart i sju börjar han jobba.

Det finns många sätt att beskriva lättnad på....som att ett ok lyfts från ens axlar, eller att en sten faller från hjärtat.....för mig var det så att jag brast i gråt och en tanke gick till att äntligen kommer min huvudvärk släppa.

Jag har haft konstant huvudvärk sen ungefär en vecka efter att han sa upp sig från gamla jobbet. Då började oron och stressen.

Inte för en minut har jag klandrat honom och inte en enda gång har jag sagt till honom att han gjorde fel.
Jag har stöttat för jag vet hur dåligt han mådde på andra stället.

Men eftersom jag är som jag är....går i negativ spinn vid stresspåslag och för mig sätter det sig i huvudet. Konstant spänningshuvudvärk dygnet runt. Jag har ätit tabletter som aldrig förr och ändå vaknat med värk varje morgon. Jag har använt avslappning, meditation och jag har verkligen försökt att kurera mig men jag har ju vetat att det inte kommer släppa förrän han har jobb.

Och ett stresspåslag har det klart varit. Jag vet inte hur många jobbansökningar han skrivit och sänt iväg....men inget har ju hänt eftersom alla har semesterstängt.
Så det har varit tyst som i graven.

Lundgrens som han ska börja jobba på i morgon, hade kontaktat Magnus redan för några månader sen då Magnus sökte jobb hos dem innan han slutade på Hagalunds.
De skulle höras igen per telefon och träffas för han var intresserad av honom, men pga en massa arbete så gick de om varandra i telefonen och hann inte ses före semestern.

Men nu när Magnus då åkte dit så var det bara att skriva papper så var allt klart.

Arbetstiderna är bra 06.45 - 15.45 och på fredagar slutar de 12.45. Företaget har 37 anställda och ligger i Sundbyberg, bra mycket närmare än förra jobbet och han kommer göra samma sak som nu. Svetsa och smida, montera järnkonstruktioner av olika slag ute hos kunder.

Och det gillar han, att åka ut och jobba, träffa folk spana in tjejer ;-) och se annat än verkstadsgolvet. När han kom upp hit till Sthlm så hade han jobbat inomhus i 24 år och fick börja med att jobba ute och röra sig över hela storstockholm. Det har gjort att han lärt känna och hitta i vår huvudstad väldigt snabbt.

I morgon bitti står väckarklockan på 06.00 och han styr mot sitt jobb i nya rena pressade arbetskläder med rykande logga på och skor.
Som första skoldagen ungefär  ;-)
Han behöver inte ta kläder ur den skrynkliga högen i en kartong som andra gubbar använt, som han blev hänvisad till när han började på Hagalund.

Denna vecka är alltså början på något nytt för oss. Mest för Magnus såklart men även för mig för allt som rör en enskild familjemedlem, det berör oxå alla medlemmar. Vi påverkas och påverkas andra av allt det som händer oss.

Denna vecka börjar även med att min flicka Kajsa vaknar här hemm i sin säng. Hon har varit borta nästan hela sommarlovet och jag har saknat henne jättemycket.
Vi ska åka och köpa hennes födelsedagspresent idag. En dansstång. Hon gick ju och tränade poledance hela vårterminen och behöver alltså en stång att träna på hemma. Hon är stark och duktig som bara den och jag ser fram emot att få se hur hon använder stången för att träna.

Det är bara en dryg vecka kvar på sommarlovet, snart börjar vardagen för henne och min egen vardag med. Magnus på jobbet och hon i skolan. Jag har många tankar om vad jag ska göra denna höst och ser fram emot den med glädje.
Redan idag känner jag mig som en lyckost för att jag slipper värmen. Det blåser härligt svalt och himlen är jämt grå. En försmak av höst....det känns på lukten idag  :-)

Jag är en lyckost och vet att allt ordnar sig, hur illa man än tycker att utsikterna är.

Jag älskar Dig Magnus och önskar dig LYCKA TILL på ditt nya arbete. Jag vet att detta kommer ge dig tillbaka en del av det du tappade och som har gett dig en smärtsam sommar.


Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Annika

Inget flashigt yrke eller utbildning - bara tagit mig igenom den sk hårda skolan i livet och står fortfarande med bägge fötterna på jorden. Tituleras som sjukpensionär 50 år ung efter lång tids sjukdom och ovanliga diagnoser, Castlemans sjukdom som gav mig en apelsinstor tumör i ena lungsäcken. På det en immunbrist som i sin tur gav mig en inflammation på hjärnstammen. Och sju år senare så kom en inflammation på synnerven i höger öga och diagnosen var ett faktum. Jag har Multipel Sklersos, MS Detta har styrt mitt liv i en helt annan riktning än vad jag hade tänkt mig. Lever idag med ett neurologiskt funktionshinder som innebär svår fatigue, utmattning, neurogena smärtor, kognitiva problem och en försvagad vänster kroppshalva. Har även hittat vägen ut ur mina livskriser med depressioner och destruktivt tänkande och är numera "nykter depressiv". Har alltså ett bättre liv och är lyckligare än någonsin trots min "skitkropp" ;-)

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela