i huvudet på en finnpajsar jänta

å däri finns det mycket att rota i - glädje & skratt - sorg & gråt - allvarligt och lättsamt! Törs du öppna å kika in?

Kärlek

Publicerad 2011-08-08 20:16:19 i Allmänt,



Den här personen, troligtvis en man som behöver vara kvinna, för att känna sig på rätt plats i livet - kom och kramade om mig mitt under prideparaden. Vi fick ögonkontakt och "flirtade" lite och hon gick från paraden och fram till mig.

Magnus och jag stod på Kungsgatan och klappade fram alla "ekipagen" som dansade sig fram i allehanda utstyrslar. Fantasin var det verkligen inget fel på och för min del väcktes en del tankar under den timmen som jag stod och tittade.

Jag undrar hur många generationer till som måste födas innan man "släpper" hela den här grejen med Pride? När kommer människor tycka att det är ute och faktiskt onödigt att ordna denna festival. Säga - Nämen det är ingen som bryr sig längre, det är ju inget konstigt eller ovanligt med detta längre.
Är det när barnen i regnbågsfamiljerna inte vill visas upp längre?

För jag tror absolut att det kommer. Snart nog är det ingen stolthet i att våga komma ut och inget mer finns att kräva.

Och vad skulle hända om vi som är hetero också startade en vecka om året då vi med stolthet tågar genom stan och visar upp våra barn och stolta föräldrar. Näe se det skulle vi inte få göra för då skulle man nog tala om diskriminering.









 








Men i alla fall.....jag tycker det är roligt att se paraden. Feststämningen är på topp och de flesta klär ut/upp sig....ja inte Filippa Reinfelt och Sofia Arkelsten då.....och jag tycker det är härligt med kärlek, hur den än ser ut och så länge bägge parter är överens.

Vi människor behöver älska och bli älskade. Vi behöver kärlek och tvåsamhet. Vi behöver känna att vi lever vårt rätta jag, annars så är vi djupt olyckliga.

Därför är det härligt att se hur lyckliga tex männen är när de får paradera gatan fram i kvinnokläder, visa fram sitt rätta jag och vara i sitt rätta element. Livsglädjen lyser i deras ögon och det är underbart när man får ögonkontakt......så därför - Tack du som kom och omfamnade mig för ett kort ögonblick. Jag såg livet i dina ögon.


Kommentarer

Postat av: Laila

Publicerad 2011-08-08 21:23:03

Annika instämmer helt och hållet i det du skriver. Acceptens och respekt för all sorts kärlek, huvudsaken är att man är sann och ärlig mot sig själv och sin partner. Älska mer <3

Postat av: Laila

Publicerad 2011-08-08 21:23:52

Annika instämmer helt och hållet i det du skriver. Acceptens och respekt för all sorts kärlek, huvudsaken är att man är sann och ärlig mot sig själv och sin partner. Älska mer <3

Postat av: Nina

Publicerad 2011-08-08 22:26:50

Så sant, håller med dig :)

Postat av: Annika

Publicerad 2011-08-08 23:20:13

Tack för era positiva kommentarer. Världen är full av fördomsfulla människor som själva inte vill bli dömda och ändå så tycker man sig ha rätt att visa på vad som är rätt och fel.



Jag kan bara ställa mig själv frågan....Vem är jag att döma en annan människa som jag inte vet något om? Jag vet ju bara mitt, aldrig ditt.



Sen är det lite roligt tycker jag att de som tolkar bibeln och hänvisar till den och skapelseberättelsen får nog ett och annat att fundera på nu när man på många håll i världen bevittnar homosexualitet bland djur...och att många djur faktiskt har sex för det höga nöjets skull.



Men som sagt....så länge inte vuxna människor utnyttjar minderåriga, så länge man inte ger sig på djur eller döda människor utan älskar den som på lika villkor kan älska tillbaka....så är kärleken underbar.

Ingen människa kan utifrån sig själv säga vem som är ett lämpligt val för en annan människa och vem som inte är det.



Kärleken går sina egna vägar och när den finner sitt mål har vi bara att följa den.



Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Annika

Inget flashigt yrke eller utbildning - bara tagit mig igenom den sk hårda skolan i livet och står fortfarande med bägge fötterna på jorden. Tituleras som sjukpensionär 50 år ung efter lång tids sjukdom och ovanliga diagnoser, Castlemans sjukdom som gav mig en apelsinstor tumör i ena lungsäcken. På det en immunbrist som i sin tur gav mig en inflammation på hjärnstammen. Och sju år senare så kom en inflammation på synnerven i höger öga och diagnosen var ett faktum. Jag har Multipel Sklersos, MS Detta har styrt mitt liv i en helt annan riktning än vad jag hade tänkt mig. Lever idag med ett neurologiskt funktionshinder som innebär svår fatigue, utmattning, neurogena smärtor, kognitiva problem och en försvagad vänster kroppshalva. Har även hittat vägen ut ur mina livskriser med depressioner och destruktivt tänkande och är numera "nykter depressiv". Har alltså ett bättre liv och är lyckligare än någonsin trots min "skitkropp" ;-)

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela