i huvudet på en finnpajsar jänta

å däri finns det mycket att rota i - glädje & skratt - sorg & gråt - allvarligt och lättsamt! Törs du öppna å kika in?

Hemma igen

Publicerad 2010-06-28 13:25:55 i Allmänt,

Ja då var midsommar 2010 firad. Hur underbart roligt det än är att åka bort, tillbringa helgen tillsammans med goda vänner och bara ha det trevligt och roligt.....så är det så skööönt att komma hem igen.

Det blir så intensivt med allt umgänge, prat, allt det där man gör som man annars inte gör. Så mina krafter tar slut ganska så fort. Då har jag ändå tagit mig ordentlig tid till vila mellan varven och ägnat mig åt mental träning och fokus.
Därtill gör bisten på god nattsömn sitt oxå. Jag sover alltid sämre borta med andra ljud och annan säng.
Så sammanlagt så gör resandet att jag snabbt töms på energi och blir utmattad mycket fortare än hemma.

Men vi har haft riktigt roligt och vädret har ju varit underbart, just så som det ska vara. Därför vilar jag nu med tillfredställelse över att jag har ännu några fina dagar att lägga till min minnesbank.

Just det....jag vann INTE grisen, å tur var väl det eftersom jag inte hade haft en aning om vad jag skulle göra av den :-)  men jag vet att jag kommer ge mig på att gissa igen på nästa års gris, för det är ju så spännande i alla fall å tänk om man skulle gissa rätt.
En ask choklad fick jag ändå bära med mig hem för jag vann andra pris i hästskokastning.

På hemvägen igår tog vi en avstickare in till Värnamo för att hälsa på min gamle gode vän Michael, som jag inte sett på två år. Han bjöd på glass å jordgubbar på sin uteplats och när vi åkte därifrån var det med hans gamla dator som han så vänligt nog lät mig få överta, eftersom den jag skriver på nu får spunk i tid och otid.

Tusen tusen tack Micke!

Väl hemma och när alla grejer var uppburna så åkte kläderna av och hobbydräkten på. Vi landade i soffan och slängde in Farsan i dvd´n och käkade upp en skål popcorn. Inte alls en dum avslutning på helgen innan sängen blev sista stoppet.
Och Magnus hade ställt in fläkten så det var svalt och skönt mellan lakanen.

Dagen idag, första dan på denna sista arbetsvecka för Magnus så väcktes jag av att de goa glada byggjobbarna började kapa, såga, hamra och banka bort hela entredörren å källardörren i min port. Ljudet fortplantade sig där nerifrån ända upp till mitt våningsplan, vibrerade i betongen så till den milda grad att det med all vilja i världen inte gick att sova längre.
Då var klockan lite efter sju *suck*

Jag hade faktiskt hoppats på att få lite längre njutbar sovmorgon efter denna helg. Men jag får väl vänta till döden med att sova för då lär det inte va nån som väcker en - men å andra sidan kan man inte vara säker då heller, folk har ju blivit väckta och har återuppstått förr.  

Klockan är nu 13.23 och jag tittar på mina pyamasbyxor och funderar....hm, undrar om jag ska klä på mig innan Magnus kommer hem...eller....!?

Slö dag på högsta nivå, å det skäms jag inte ett dugg för :-)

God eftermiddag på er och var glad över det ni har! För det finns de som inte ens har det......

Kommentarer

Postat av: Laila

Publicerad 2010-06-30 09:26:02

Ja man ska vara glad att man vaknar varje morgon och kan kliva upp ur sängen själv och göra det man vill. Att inte vara beroende av någon annan människa. Kunna förmedla sig med omvärlden, bli förstådd. Man ska vara glad att man åter en dag får finnas på denna jorden med sina nära och kära. Det gäller att fånga dagen och stunderna. Ge mig en blomma medans jag lever finns det något som heter.Sä därför skickar jag dig en hel bukett med rosor för att jag får ta del av din blogg. Kram

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Annika

Inget flashigt yrke eller utbildning - bara tagit mig igenom den sk hårda skolan i livet och står fortfarande med bägge fötterna på jorden. Tituleras som sjukpensionär 50 år ung efter lång tids sjukdom och ovanliga diagnoser, Castlemans sjukdom som gav mig en apelsinstor tumör i ena lungsäcken. På det en immunbrist som i sin tur gav mig en inflammation på hjärnstammen. Och sju år senare så kom en inflammation på synnerven i höger öga och diagnosen var ett faktum. Jag har Multipel Sklersos, MS Detta har styrt mitt liv i en helt annan riktning än vad jag hade tänkt mig. Lever idag med ett neurologiskt funktionshinder som innebär svår fatigue, utmattning, neurogena smärtor, kognitiva problem och en försvagad vänster kroppshalva. Har även hittat vägen ut ur mina livskriser med depressioner och destruktivt tänkande och är numera "nykter depressiv". Har alltså ett bättre liv och är lyckligare än någonsin trots min "skitkropp" ;-)

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela