i huvudet på en finnpajsar jänta

å däri finns det mycket att rota i - glädje & skratt - sorg & gråt - allvarligt och lättsamt! Törs du öppna å kika in?

Inlägg från Facebook

Publicerad 2010-08-11 09:45:40 i Allmänt,

:-) Det känns som evigheter sen, som jag vaknade ensam hemma, värmde mig en kopp te och sen slog på datorn. Det är tyst i huset och jag njuter av min ensamhet och att kunna sitta ner och "komma ikapp lite".

Det har under så lång tid blivit snabbisar för att kolla meddelanden, mail och vad som hänt här. Jag har suttit och läst vad ni alla har gjort och ni verkar vara vid gott mod, trots att arbete och vardag för de flesta har börjat igen :-(

Detta är fjärde veckan som kostar mig massor i ork och jag längtar till den vanliga vardagen då inget alls behöver göras, så att jag bara kan fokusera på återhämtning.
Det är en svår balansgång, det här att semestra, ha vänner på besök, umgås och vara social, systerson på besök, göra utflykter....bara roliga saker - och att kombinera det med att få exakt så mycket vila och återhämtning som jag behöver.

Det går bara inte för i slutänden så sinar orken i mig, hur roligt jag än har.

När jag ser tillbaka på dessa fyra veckor så ler jag för det har varit fyra bra veckor....å än är det inte slut.

Denna vecka har vi ju som sagt haft golvslipare hemma, det som de trodde skulle ta en dag, det tog två dagar pga det dåliga skicket som golvet var i.
Nu skiner det som en nyspolad skridskobana, blank å fin till skillnad mot innan....en gammal ful å knaggligt repig skridskobana.
Det innebar att jag inte kunde vara hemma, som tur var så hade jag ju "min" lilla bebis att vara hos å ta hand om.
En dag extra som innebär att inför vårt kalas som vi ska ha på torsdag för att fira Kajsa och Erik, som bägge fyllt år under sommaren, blir en dag kortare att iordningställa.
Ikväll kan vi sätta alla möbler på plats, vi bar ut några lättare saker igår. Alla pryttlar som vi hade överallt ska hitta tillbaka till sina platser. Det går betydligt fortare att röja bort än att ställa tillbaka.

Men det får bli lite hipp som happ, bara vi har nåt att sitta å äta på, resten får vänta till bättre å lugnare dagar.
Mat ska lagas å Tårta ska kreeras. Lätta å enkla saker å bara en sak ska serveras varm, lätt som en plätt!

Idag kommer min älskade unge hem från sin underbara sommar hos sin pojkvän Niklas å hans familj.
Som jag längtat efter att få krama henne och lägga mina händer om henns ansikte och få pussa på hennes söta näsa.
Tack Laila och Jerry för att ni öppnat ert hem och er famn för min tös :-) Jag kan inte nog uttycka min tacksamhet över er varma utstrålning som gör att jag inte behöver oroa mig en endaste sekund när Kajsa är hos er.

I morgon mer mat å bak å kl sex kommer gästerna. Det blir alltså både födelsedags kalas och avslutningsfest för Erik som åker hem till sin mamma och pappa i Amerika på lördag.
Han har haft fyra långa veckor här i Sverige hos sin avlägsna familj, alldeles ensam. Och tack vare hans mammas beslutsamhet över att han ska tala både svenska och engelska så talar Erik hur bra svenska som helst och gör sig förstådd överallt.
Han är trygg i att komma till oss som trots det långa avståndet ändå är nära, genom Jeanettes många resor hem och för att vi är med dem i vardagen genom foton, telefon och mail.

På fredag så åker jag och Magnus på Cinderella kryssning med Kajsa och Niklas.
Nära 24 tim minisemester med god mat å dryck och inget annat att göra än att bara vara och ha trevligt. DET ser jag minsann fram emot å ungdomarna har egen hytt så de får rå om sig själva....och vi med förresten ;-)
 

Kommentarer

Postat av: Laila

Publicerad 2010-08-12 19:44:02

Tack själv Annika, önskar er en trevlig resa och njut nu av tiden på båten, ät, drick och må gott och ta hand om varandra. Tror nog de unga tu ser fram emot en egen hytt, lyxigt för dem :-) Kram

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Annika

Inget flashigt yrke eller utbildning - bara tagit mig igenom den sk hårda skolan i livet och står fortfarande med bägge fötterna på jorden. Tituleras som sjukpensionär 50 år ung efter lång tids sjukdom och ovanliga diagnoser, Castlemans sjukdom som gav mig en apelsinstor tumör i ena lungsäcken. På det en immunbrist som i sin tur gav mig en inflammation på hjärnstammen. Och sju år senare så kom en inflammation på synnerven i höger öga och diagnosen var ett faktum. Jag har Multipel Sklersos, MS Detta har styrt mitt liv i en helt annan riktning än vad jag hade tänkt mig. Lever idag med ett neurologiskt funktionshinder som innebär svår fatigue, utmattning, neurogena smärtor, kognitiva problem och en försvagad vänster kroppshalva. Har även hittat vägen ut ur mina livskriser med depressioner och destruktivt tänkande och är numera "nykter depressiv". Har alltså ett bättre liv och är lyckligare än någonsin trots min "skitkropp" ;-)

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela